Здравствена акција “Селу у походе” 12. септембра у Суваји

Дом здравља “Др Властимир Годић”, Црвени крст Варварин и Патронажна служба варваринског Дома здравља настављају и овог месеца са акцијом “Селу у походе” која ће овог четвртка, 12. септембра, бити одржана у Суваји, а чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота у месним заједницама општине Варварин које немају на својој територији здравствену амбуланту.

По речима секретара Црвеног крста Варварин Ружице Живановић, у овом селу претежно живе старачка самачка домаћинства, али има и породица са више деце тако да ће овом приликом социјално угроженим мештанима Суваје бити подељени пакети са средствима за хигијену и животним намирницама, док ће лекари Дома здравља “Др Властимир Годић” обавити лекарске прегледе.

Сви заинтересовани мештани овом приликом моћи ће да провере и крвни притисак, као и ниво шећера у крви, лекар опште праксе варваринског Дома здравља делиће савете за очување и унапређење здравља, док ће патронажне сестре Дома здравља “Др Властимир Годић”, са лекаром, обићи старе и непокретне становнике Горњег Крчина.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x