Здравствена акција “Селу у походе” у Избеници

Црвени крст Варварин, у сарадњи са Домом здравља “Др Властимир Годић” и Саветом МЗ Избеница, организовао је у овом насељеном месту акцију “Селу у походе”. Према речима секретара Црвеног крста у Варварину Ружице Живановић, имајући у виду да је ово место удаљено 10 км од амбуланте у Бачини где се иначе становништво Избенице лечи, циљ ове акције је да се посети становништво које у свом месту нема лекара.

“Са нама у Избеници је била присутна екипа Дома здравља “Др Властимир Годић” коју су сачињавали лекари опште праксе и специјалисти на челу са директорком др Јасмином Ракић, Патронажна служба, а била је присутна и геронто домаћица која у овом месту брине о старачким домаћинствима”, истиче Ружица Живановић.

Директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмина Ракић подсећа да варварински Дом здравља сваке године учествује у акцији “Селу у походе”.

“У Избеници су у већини самачка и старачка домаћинства и њима је тешко да дођу до лекара тако да смо ми на овај начин хтели да покажемо да бринемо и о тим пацијентима”, наглашава др Ракић.

Пошто Црвени крст брине и о угроженим категоријама становништва, секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић нам је рекла да је пред одржавање ове акције консултован и Центар за социјални рад, тако да су овом приликом уручени пакети намирница и хигијенских средстава социјално угроженим и болесним лицима, док су патронажне сестре обишле већи број старих лица, а истовремено је организован и кућни преглед за већи број тешко покретних и непокретних.

Она је истакла и да је ова акција искоришћена да се скрене пажња на могућност превенције обољења од срца и других васкуларних болести, додавши да је одзив грађана био изнад очекивања и са бројим похвалама мештана Избенице уз жељу да овакве акције буду чешће организоване.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x