Здравствена акција “Селу у походе” у Парцану

Дом здравља “Др Властимир Годић” и Црвени крст Варварин, у сарадњи са Месном заједницом Парцане, организовали су здравствену акцију “Селу у походе”. Имајући у виду да је ово насељено место од здравствене амбуланте у Залоговцу удаљено око 5 км, циљ ових акција је посетити становништво које у свом месту нема лекара.

Како су нам рекли у Црвеном крсту, овом приликом је организована акција прегледа становништва коју су спровели лекари опште медицине варваринског Дома здравља и Патронажна служба, док су представници Црвеног крста поделили пакете помоћи у храни и средствима за хигијену социјално угроженим лицима.

“Одзив мештана Парцана је био изнад очекивања, а добили смо и бројне похвале уз жељу да овакве акције буду чешће организоване. У Основној школи “Херој Мирко Томић” у Парцану организован је преглед мештана овог села и њима је, поред прегледа, мерен крви притисак и ниво шећера у крви. Такође су лекар и патронажне сестре обишле већи број старих лица којима је организован преглед у кући, док су им наши представници поделили пакете са основним животним намирницама”, истиче секретар Црвеног крста у Варварину Ружица Живановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x