Центар за децу и омладину успешно реализовао пројекат “Вежбај за здравље”

Пројекат “Вежбај за здравље” реализује се у Врњачкој Бањи у партнерству са спортским клубовима и основним школама са територије ове општине. Центар за децу и омладину је аутор и реализатор овог пројекта у оквиру ког је 20. маја ове године одржан Сајам спорта у спортској сали “Пискавац”, а у сарадњи са Спортским центром и Спортским савезом Врњачке Бање. Пројекат је финансијски подржан и од стране ЈП “Пошта Србије”.

На сајму су промовисани спортски клубови који имају категорије деце од 6 до 14 година, кошарка, одбојка, тенис, ритмичка гимнастика, џудо, карате, и други, а по речима Валентине Крстић, креаторке овог пројекта и председнице Центра за децу и омладину Врњачка Бања, посетиоци сајма су били ученици нижих разреда из ОШ “Попински борци”, као и из осталих школа са територије врњачке општине.

Током презентације различитих спортова поред посматрања са трибина ученици су имали прилику да уз помоћ тренера испробају основне елементе појединих спортова за које су били заинтересовани. Свима су подељени инфо флајери како би остварили контакте са клубовима преко Спортског савеза Врњачке Бање.

Координаторка пројекта “Вежбај за здравље” и председница Центра за децу и омладину у Врњачкој Бањи Валентина Крстић истиче да је циљ пројекта мотивација ученика основних школа да вежбају и да спорт постане саставни део њиховог свекодневног живота. “Специфични циљ је промоција и практична примена физичког вежбања због очувања здравља и унапређења физичког и психичког развоја деце и младих”, наглашава Валентина Крстић.

Активности су трајале 2 месеца, од марта до маја месеца 2021. године, а реализовале су се у школама и у спортској сали “Пискавац” у Врњачкој Бањи. Након припреме и информињања ученика основних школа на часовима физичког, уследила је организација и одржавање Сајма спорта – промоција и практична примена кошарке, одбојке, рукомета, гимнастике, атлетике, индивидуалних спортова (џудо, карате, аикидо, тенис и стони тенис).

“Активности су снимљене и биће израђена промотивна видео презентација на ДВД-и који ће бити подељени школама у циљу даље промоције разних спортова и мотивације ученика за учешће у физичком и здравственом вежбању”, каже Валентина Крстић.

Она додаје и то да су, у циљу адекватне промоције Спортског савеза Врњачке Бање, спонзора и организатора, израђени плакати и информативни леци који су дистрибуирани ученицима који ће моћи да контактирају Спортски савез у циљу добијања осталих информација ради уписа у жељене спортске клубове.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x