Одржана 24. седница Скупштине града Крушевца

На 24. седници Скупштине града Крушевца одборници су размотрили и усвојили тридесет тачака Дневног реда. Усвојен је Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Крушевца  за период  јануар – септембар 2019. године, а образлажући Извештај градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да у 2019. години  буџет Града Крушевца није оптерећен кредитним задужењима.

Укупно остварени приходи и примања у периоду јануар – септембар 2019. године износe  2.777.231.526 динара или 72,32% у односу на план. Укупно планирани расходи и издаци из свих извора извршени су у износу од 2.173.519.724 динара или са 56,60% у односу на план и мањи су за 27,78% од укупно остварених прихода из свих извора.

Усвојена је нова Одлука о обављању делатности зоохигијене на територији Града Крушевца, којом се ближе дефинише обављање ове комуналне делатности.

Одборници су усвојили Одлуку којом се утврђује просечна цена квадратног метра непокретности за утврђивање  пореза на имовину за 2020. годину. Пореским обвезницима- физичким лицима  износ пореза на имовину за исте непокретности у 2020. години неће бити већи од 10% у односу на  износ пореза у 2019. години.

Усвојени су  План генералне регулације “Исток 3”, План детаљне регулације гробља у Треботину,  План детаљне регулације “Пионирски парк”,  Измене и допуне “Измене Плана детаљне регулације стамбено- пословног компелкса “Центар 2″ у Крушевцу” за подцелине Б5 и Г3, Измене и допуне Плана детаљне регулације “Центар 4” – у делу урбанистичке подцелине Ц1 и делу саобраћајне површине и Измене и допуне Плана детаљне регулације “Центар 6” у Крушевцу – у делу урбанистичке зоне Б.

На иницијативу Савета за безбедност сабраћаја, а у циљу регулисања проблема паркирања у центру града, донета је Одлука о покретању поступка реализације пројекта Јавно – приватног партнерства са елементима концесије за финансирање, изградњу, управљање и одржавање подземне гараже на локацији Трга косовских јунака.

У складу са Законом о основама система образовања и васпитања донето је Решење о именовању чланова Савета родитеља града Крушевца, као и решења којима се мењају чланови школских одбора из редова Савета родитеља у појединим основним и средњим школама. Донет је и већи број решења из имовинско – правне области.

Скупштина града је утврдила престанак мандата одборницима Јовани Дуњић и Зорану Вулићу, са коалиционе изборне листе “Александар Вучић – Србија побеђује” и потврдила мандат новим одборницима са ове листе, Бојану Васиљевићу, хемијском техничару из села Гари и Зорану Крстићу, пољопривреднику из Љубаве.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x