Општина Варварин активно ради на решавању проблема водоснабдевања, следи ревитализација водоизворишта

Локална самоуправа активно ради на решавању проблема водоснабдевања са локалног водовода, а који је присутан већ пар година, највише због исцрпљености капацитета постојећих бунара који здравом пијаћом водом снабдевају становнике Варварина и околних села. Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић најављује нова, велика улагања у систем водоснабдевања и ископ нових бунара, како би Варварин решио дугогодишњи проблем.

“Као што сви знамо, имали смо много проблема, када је у питању водоснабдевање, много пута су и сам град и околна села остајали без воде, тако да смо ове године планирали велика средства у буџету, средства у износу од 11 милиона динара, која ће бити уложена у водоснабдевање, у бушење новог бунара и тиме ћемо створити услове и за нове прикључке на водоводну мрежу, а што је најважније обезбедићемо адекватно водоснабдевање, без било каквих испада и прекида водоснабдевања, са чиме смо се сусретали у протеклом периоду”, наглашава председница општине.

Она појашњава да ова средства у износу од 11 милиона динара не обухватају само ископ новог бунара, већ ће тим средствима бити извршена и ревитализација постојећих бунара, којих је три на изворишту које Варварин снабдева пијаћом водом, али и легализација изворишта воде, са потпуном документацијом. Током године ће бити решен и проблем водоснабдевања Бачине, након стварања услова за прикључак на систем.

“Оно што ћемо овим пројектом да решимо јесте и велики проблем у Бачини, када је у питању водоснабдевање, а где имамо комплетно изграђену водоводну мрежу која, нажалост, не функционише. Обухватили смо и испитивање постојећих бунара и потрудићемо се да током ове године створимо услове да Бачина добије воду, али и да спречимо проблеме које смо имали протеклих година, када је у питању водоснабдевање целокупне територије општине Варварин, која је покривена локалним системом водоснабдевања, да не долази до несташице воде”, најављује др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Проблем водоснабдевања присутан је протеклих пар година, највише због деценијске небриге и неулагања у постојећи систем водоснабдевања. Мрежа је у протеклих седам година проширена на околна села, изграђено је више километара нове мреже и већи је број домаћинстава прикључених на исти, али од деведесетих година прошлог века се није водило рачуна о повећању капацитета изворишта. Ревитализацијом постојећих бунара и ископом нових коначно ће бити решен овај велики проблем.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Sasa
2 месеци раније

Imamo lepu i mladu Predsednicu i tako i treba da bude

1
0
Ваш коментар на ову вест?x