Општина Варварин и НСЗ потписале споразум, за програм самозапошљавања највише средстава

За реализацију програма и мера активне политике запошљавања општина Варварин је ове године обезбедила 12 милиона динара, а Национална служба запошљавања (НСЗ) 6 милиона, рекла нам је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић након потписивања споразума о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији ових програма у 2024. години.

“Већ три године по 18 милиона динара је на располагању нашим суграђанима и ова средства у потпуности, до краја године, утроше се у ове намене, што показује да је износ у потпуности и оправдан, када су у питању програми и мере активне политике запошљавања у општини Варварин. Ми смо ове године направили план где смо тих 18 милиона расподелили највећим делом, у укупном износу од 10 милиона динара, за програм самозапошљавања, а у складу са интересовањем наших суграђана, где је учешће општине Варварин 4 милиона, а НСЗ 6 милиона динара”, нагласила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она наводи да је за субвенционисање запошљавања лица из теже запошљивих категорија опредељено укупно 4 милиона динара, док ја за програм стручне праксе опредељено такође 4 милиона динара и упутила позив свим заинтересованим суграђанима да учествују на овом конкурсу који ће бити расписан током јула месеца.

Главни циљ Локалног акционог плана запошљавања је смањење броја незапослених на територији општине Варварин, а како би се, кроз ове програме финансијске подршке, обухватио што већи број послодаваца који до сада нису користили финансијске олакшице, о чему говори и велико интересовање протеклих година за програме и мере активне политике запошљавања које спроводе локална самоуправа и НСЗ.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x