Прикупљено 43 јединица крви, варварински даваоци још једном доказали хуманост и племенитост

Црвени крст Варварин и Завод за трансфузију крви Ниш одржали су III редовну акцију добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста у Варварину и том приликом прикупљено је 43 јединица ове драгоцене течности.

Секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић, нагласивши да су у акцији били укључени волонтери ове хуманитарне организације, као и чланови Клуба 25, истакла је да се акцији одазвало 48 давалаца, док је оних који су по први пут донирали крв било осморо.

“Циљ ове акције био је да прикупимо што више крви и да обезбедимо залихе за наше грађане који леже на одељењима Опште болнице у Крушевцу, али и у другим здравственим центрима. Акцији се одазвало 48 давалаца, крв је дало 43, од тога 10 жена, а наших средњошколаца који су то учинили по први пут и на тај начин се прикључили листи хуманих људи било је 8”, каже Ружица Живановић оценивши да су грађани општине Варварин још једном показали своју хуманост и племенитост, као и спремност да помогну када је то потребно.

Нагласивши да се ова редовна акција по први пут организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, она објашњава да у будуће неће бити потребе да пацијенти пред операцију сами обезбеђују даваоце и крв. Изменом Закона о трансфузиолошкој делатности укинута су породична давања, као и давања на позив, док ће добровољни даваоци најдрагоценију течност давати у склопу редовних, али и ванредних организованих акција добровољног давања крви.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x