Промовисан хуманитарни календар КК “Олдтајмери”

Група ентузијаста и заљубљеника у кошарку из Трстеника нису прекидали дружење и активно играње кошарке више од две деценије. Пре три године званично је регистрован и клуб “Олдтајмери”, а осим омасовљења клуба ради се и на успостављању контаката, па је то остварено са колегама из Ниша, Београда и Никшића и већ је одиграно неколико утакмица.

У издању овог клуба недавно је промовисан хуманитарни календар, та идеја наишла је и на ширу позитивну
подршку широм Србије, али и ван граница наше земље.

“Кошаркашки клуб “Олдтајмери” је један куриозитет за целу Србију и то је нешто на шта ми овде требамо да будемо поносни и што треба да гајимо. Као што је познато, кошарка је традиција у Трстенику, мушка и женска још од четрдесетих година па до данас. Многе су генерације овде прошле, а ево ми најстарији кошаркаши покушавамо да наставимо неки континуитет и да играмо кошарку”, издваја Миодраг Миљковић, кошаркаш “Олдтајмера”.

Чланови овог клуба су активни, на тренинге долази више од 16 људи, сви желе масовност и тиме желе да направе нешто по чему ће Трстеник постати познат у Србији. Миљковић истиче да су чланови овог клуба успели недавно да направе хумани термин у оквиру календара где су покушали да кроз своје фотографије, на један полудуховит начин, представе једну екипу која ће бити занимљива пословним партнерима.

“Циљ нам је да што више људи купи тај календар и да се од тих пара уради нешто добро за Трстеник, односно да се тај прикупљени новац уплати на текући рачун Удружења за помоћ деци оболелој од рака, а овакве и сличне акције биће настављене и у наредном периоду”, најављује Миљковић.

По речима једног од оснивача КК “Олдтајмери” др Драгана Благојевића, поред дружења чланови овог клуба били су и учесници два одржана Међународна кошаркашка турнира ветерана на Златибору, а који ове године није одржан због пандемије корона вируса. Ранијих година су освојили једно треће место, али како истиче др Благојевић резултати су на завидном нивоу.

На иницијативу “Олдтајмера” оформљен је Кошаркашки савез општине Трстеник чији ће циљ бити омасовљење кошаркашког спорта на подручју трстеничке општине, а биће формирани и кошаркашки клубови у селима Стопања, Угљарево и Медвеђа, прецизирао је Миломир Трошић, члан трстеничког КК “Олдтајмери”.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x