Штанд ЈКП “Водовод Крушевац” “У сусрет Дану вода” у центру града

Светски дан вода обележава се широм света са циљем ширења свести и савести о заштити вода, значају воде као ограниченог природног ресурса и на недостатак пијаће воде у многим крајевима света.

ЈКП “Водовод Крушевац”, у периоду од 17. до 21. марта 2017. године, у временском периоду од 12 до 16 часова на платоу испред Дома синдиката, има постављен штанд “У сусрет Дану вода”. На штанду се анкетирају грађани о задовољству услугама овог предузећа и о значају улагања у пречишћавање отпадних вода. Такође, на штанду ЈКП “Водовод – Крушевац” грађани могу да се информишу кроз промотивни лифлет “Покривеност водоводном и канализационом мрежом – тренутно стање и стање након будућих улагања у проширење водоводне и канализационе мреже”. Публикација “Све воде наших крајева” Туристичке организације Крушевца такође је представљена на штанду.

Информативни лифлет представља тренутно и будуће стање покривености водоводном мрежом, као и скица будућег Постројења за сакушљање и пречишћавање отпадних вода, истакао је в.д. директора ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић.

За Дан вода 22. март ЈКП “Водовод Крушевац” и Градска управа Града Крушевца у сарадњи са другим локалним установама организоваће Манифестацију поводом Дана вода на платоу испред Дома синдиката. Учесници манифестације биће деца предшколске установе Предшколске установе “Ната Вељковић” где ће се кроз мини квиз, занимљива питања о води, деца најранијег узраста сусрести са сазнањима о води и заштити водних ресурса, а биће изведена и представа за децу “Расинска еколошка бајка”.

Ученици средњих школа посетиће тог дана Фабрику воде у Мајдеву где ће им бити представљен пут воде од сирове воде језера Ћелије кроз прераду воде до дистрибуције воде до крајњег потрошача, а у поподневним сатима, у сарадњи са Епархијом крушевачком, у амфитеатру Цркве Лазарице ученицима средњих и основних школа биће приказан филм “Велика тајна воде”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x