У Дому здравља “Др Властимир Годић” почела вакцинација против сезонског грипа

У Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину почела је вакцинација против вируса грипа и ово је оптимално време за вакцинацију. Што се тиче саме вакцине, имунитет се стиче две до три недеље од самог давања вакцине, а заштита траје од 6 до 12 месеци, па тим поводом имунолози поручују да је вакцина најбоља заштита и да је зато потребно вакцинисати се на време.

Домови здравља на територији Расинског округа добили су 9.120 доза вакцина против сезонског грипа, док је Дом здравља “Др Властимир Годић” у Варварину добио 700 доза, а ради се о вакцини “VAXI GRIP” француског произвођача Санофи Пастер и она, поред типа AH1N1, садржи и типове AH3N2 и тип Б вируса грипа.

У изјави за Темнић.Инфо директорка варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић истиче да је одазив пацијената до сада одличан и наглашава да и она лично прима вакцину и да је она јако корисна, нарочито за хроничне болеснике који болују од астме, честих бронхитиса, дијабетеса, за пацијенте који имају повишен крвни притисак, као и за целокупно становништво, а нарочито за ризичне групе које већ имају и неке друге придружене болести.

“За примање сезонске вакцине против грипа пацијенти треба да се јаве свом изабраном лекару који ће им написати налог за вакцину. Пацијенти који живе на територији МЗ Град Варварин и Горњег и Доњег Катуна примају вакцину на Дечијем одељењу Дома здравља у Варварину, док остали пацијенти из других насељених места на територији наше општине примају вакцину у својим матичним амбулантама”, каже др Јасмина Ракић и позива све становнике општине Варварин да се на време вакцинишу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x