Врњачка Бања: Локална самоуправа наставља започете активности

Ублажавање мера ванредног стања у нашој земљи и лепо време које је присутно ових дана иницирали су наставак започетих радова у области путне инфраструктуре на подручју општине Врњачка Бања, па је тако асфалтирана пешачка стаза из правца насељеног места Ново Село на улазу у Врњачку Бању.

“И поред амбициозног плана који смо имали у овој области, ванредно стање је одложило активности, имали смо исто тако потешкоће са извођачем радова, предузећем “Крушевацпут” које има честе проблеме приликом пословања и штрајкове који су променили динамику коју је успоставила локална самоуправа. Ови радови су значајни за грађане Врњачке Бање и Новог Села јер је ту велика циркулација људи, поготово ђака који похађају Основну школу “Попински борци”. Био је ово један небезбедан део, па смо на основу петиције грађана и препоруке Општинске стамбене агенције донели одлуку и ево урађена је пешачка стаза која повезује део овог насеља са делом улице Велибора Марковића у којој је пре две године урађена комплетна
реконструкција”, каже Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

После завршетка 720м простора, односно пешачке стазе, радови почињу на локацији код Основне школе “Попински борци”. Најављена је и реконструкција улице од насеља “Мезграја” до изласка на магистралу у Новом Селу која је у веома лошем стању.

Директор Општинске стамбене агенције Бранислав Бежановић додаје да следе радови на крпљењу ударних рупа по центру Бање, а затим и по насељеним местима. После ових радова следе радови на пресвлачењу деоница путева који су планирани крајем прошле године, док ће се у селима радити мостови преко река које је вода уништила током поплава прошле године, а биће постављени и потпорни зидови на тим рекама.

Вредност ових инвестиција је 35 милиона динара, а треба напоменути да је Општинска стамбена агенција током ванредног стања урадила више пројеката и припремних радова који ће се реализовати у потпуности после попуштања мера, односно након укидања ванредног стања, додао је на крају Бранислав Бежановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 17. мај Залоговац; 18. мај Обреж; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x