Проглашени овогодишњи победници конкурса дечијих карикатура “Мали Пјер”

У Малој сали Општинске библиотеке Варварин одржано је проглашење победника овогодишњег такмичења дечијих карикатура “Мали Пјер”. Овом приликом додељене су дипломе за најбоље радове који ће учествовати на Окружном такмичењу.

Конкурс за дечију карикатуру “Мали Пјер” настао је као право и шанса деце да свету одраслих упуте своје поруке за детињство по мери детета и да изразе свој став и мишљење о свету и појавама у свом окружењу. Најчешће теме дечијих радова су породица, школа, заштита животне средине, приказ јавних личности и појаве у друштвеном окружењу.

У категорији од I до IV разреда, према оцени жирија прво место поделили су Јана Мишковић, ученица III разреда ОШ “Драги Макић” и Андреј Андонов, ученик I/2 разреда ОШ “Јован Курсула”, друга је била Софија Милановић, ученица I/2 разреда ОШ “Јован Курсула”, док су дипломе за треће место добили Ивона Ћосић, III/1 и Константин Миленковић, II/2, обоје ученици ОШ “Јован Курсула”.

Додељене су и дипломе најбољим карикатуристима у категорији од V до VIII разреда основних школа, прво место поделиле су Емилија Тодоровић, ученица VII/1 разреда ОШ “Јован Курсула” и Софија Ћирић, ученица VII/2 разреда ОШ “Херој Мирко Томић”, друго место су освојиле још две ученице ОШ “Јован Курсула”, Лена Ристић, VII/3 и Марија Личина VII/2, док је треће место припало Немањи Стојановићу, VIII/3 и Кристини Николић, V/1, ученицима ОШ “Јован Курсула”.

Похваљени радови за узраст од I до IV разреда су Алекса Милојевић, Хана Прељић, Драгана Јовановић, ученици ОШ “Драги Макић” и Теодор Јелић из ОШ “Јован Курсула”, као и ученици ОШ “Херој Мирко Томић” Анђела Смиљковић, Татјана Јовановић и Марија Милетић и Лолита Матић и Лена Ристић из ОШ “Јован Курсула”.

Проглашењу најбољих радова са овогодишњег општинског такмичења “Мали Пјер” присуствовали су председник општине Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине проф. Драгољуб Станојевић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћници председника општине Саша Срећковић и Дејан Милановић, као и директори основних школа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x