“Буди хуман – снага човечности (моћ доброте)”

Поводом обележавања Међународног дана волонтера – 5. децембра, чији је овогодишњи слоган “Буди хуман – снага човечности (моћ доброте)”, у просторијама Црвеног крста Варварин уприличен је свечани пријем за волонтере. Састанку су, такође, присуствовале и педагог Средње школе Варварин Наташа Марковић, као и Патронажна служба Дома здравља Варварин, патронажне сестре Соња Живковић, Далиборка Миловановић и Сања Антонијевић, које су волонтерима, поред дружења, одржале и предавање о начину инфекције и преношеса ХИВ вируса.

Из Црвеног крста Варварин подсећају да се Међународни дан волонтера обележава у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере, чији је циљ подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге. Волонтерима се обратила секретар Црвеног крста Варварин, Арсић Љиљана, која је изразила посебну захвалност волонтерима на ангажованом времену, знању и енергији које улажу у реализацију програма и активности Црвеног крста, а на добробит корисника у локалној заједници.

“Волонтери су понос Организације и представљају је на најбољи могући начин кроз спој младости и искуства. Њихово волонтирање је допринело да друштво буде хуманије, толерантније и напредније у сваком погледу, као и немерљив значај у остваривању мисије Црвеног крста. Истицањем ефеката волонтерског рада и одавањем признања, градимо културу волонтирања, а волонтерски рад је свакако један од најефикаснијих облика учествовања у процесима развоја заједнице. Афирмишући оно најплеменитије у људима, волонтирање развија међусобну солидарност и толеранцију, побољшава квалитет живота у заједници и доприноси отпорности заједнице и њеној спремности да одговори на сваку кризу”, поручила је Љиљана Арсић.

Препознајући и уважавајући волонтерски рад, у знак захвалности, волонтерима су уручени скромни поклони.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x