Др Миодраг Лазић из Ниша изгубио битку са коронавирусом, Варварин одао пошту познатом хирургу

Познати специјалиста хирургије и директор Ургентног центра у Нишу, др Миодраг Лазић (65), изгубио је битку са коронавирусом, објавио је Синдикат лекара и фармацеута Србије. Др Миодраг Лазић је као ратни хирург и добровољац деведесетих година учествовао у одбрани Републике Српске где је спасио много живота и где се истакао храброшћу и пожртвованошћу. Од познатог доктора вечерас у 20 сати опростили су се и Варваринци “Маршом на Дрину”

“Од COVID-19 је данас преминуо др Миодраг Лазић, специјалиста хирургије из Ниша. Нека му је вечна слава и покој души. Молимо све лекаре у Србији да у среду 15.04.2020. године у 10 часова, минутом ћутања одају почаст и овом нашем преминулом колеги. Жртве не смеју остати безимене! Брините о својим лекарима да би они бринули о вама”, саопштили су из Синдиката лекара и фармацеута Србије.

На фејсбук страници Синдиката лекара и фармацеута Србије објављено је и опроштајно писмо др Лазића које објављујемо у целости:

“Отишао сам часно и поштено. Као директор УЦ два месеца пред пензију, стајао сам испред својих људи, драгих доктора и сестара. Стајао сам на првој линији, нисам се крио, напротив био сам испред свих знајући да са свим својим болестима и годинама имам велики ризик али част и понос ми није дозвољавао да се склоним. Такав сам био на Крајишком ратишту годину дана, на Сарајевском ратишту 4 године, за време НАТО бомбардовања. Нећу да одем тихо хоћу да одем онако какав сам био читав живот, а то знају моји пријатељи, колеге, породица. Сви су ми говорили да се склоним али ја то себи никад не бих опростио. Моји вољени Крајишници, пријатељи из Републике Српске за које сам жива легенда заувек искрено ће плакати сви јер су увек веровали да сам неуништив. Колико сам ових дана добио порука подршке. Волим вас заувек. Моји унуци и унука Мила остају без деде, ћерке и син да не тугују него само напред. Будите поносни на мене. Драге моје колеге, Марија, Боки, Брале, Кандо, Сунчица и Мацан, драге моје сестре које сте ми увек веровале, збогом. Вољеној Ани, ратном другу и жени порука: буди храбра и чврста због деце и унука а горе на оној страни, једнога дана бићемо поново заједно.
У Нишу мојим пријатељима посебан поздрав.
Последња ми је жеља да ме испратите песмом “Марш на Дрину”.

Доктор Лаза, хирург напаћеног српског народа.”

“Човек који је часно, храбро и поносно, раме уз раме, на првим линијама фронта, стајао крај српске војске, у свим ратовима који су задесили нашу земљу и наш народ. Човек, лекар, војничина..који је спасао више од хиљаду живота на бојишту, оперишући и по три војника истовремено, радећи у ратној болници, на пољу и по 36 сати без престанка…

Човек који је голим рукама, стискајући га, оживео срце ратника у источном Сарајеву, које и данас куца. Човек који је са својим, српским народом, безброј пута победио.

Др Миодраг Лазић, наш др Лаза и пред овог, невидљивог непријатеља, са којим се здравствени радници у Нишу, Србији, широм света, увелико боре, иако га је само два месеца делило од одласка у пензију, стао је поново храбро уз своје колеге, без обзира што је знао да је, због свог здравственог стања и сам угрожен. И поново је наш Лаза био “на првој линији”, до самог краја…до тренутка, док није сазнао да је и сам оболео од вируса, који месецима, бесомучно, односи животе људи.

Хиљаде битака је добио. Нажалост, ову последњу, његово срце није издржало. Kако је и рекао, у својој последњој поруци, „жеља му је била да оде, на начин на који је и живео“. Нажалост, тако се и догодило”, стоји у саопштењу Клиничког центра Ниш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *