Фондација “Хумана срца” поделила 70 поклон пакета малишанима из општине Варварин (ФОТО)

Оснивач и управитељ Фондације “Хумана срца” Данијела Василијевић и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, заједно са децом из Дневног боравка за децу и одрасле са сметњама у развоју и ученицима основних школа на територији ове општине, крајем септембра отвориле су кућицу жеља у оквиру пројекта “Пожели жељу”.

Најлепши састави на тему “Моја новогодишња жеља”, које су основци из општине Варварин убацивали протекла два месеца у “кућицу жеља” Фондације “Хумана срца” у оквиру пројекта “Пожеи жељу”, награђени су вредним поклон пакетима уочи новогодишњих празника.

На свечаности уприличеној овим поводом у холу Спортског центра “Темнић”, након припредбе коју су припремили ученици ОШ “Јован Курсула” са својим наставницима, подељено 70 пакета у вредности од 12.000,00 евра, а деца су добила бицикле, лаптопове, таблете, електричне тротинете, играчке, карте за позориште и зоолошки врт.

Данијела Василијевић је истакла да се пуног срца запослени у Фондацији враћају за Београд, знајући да ни једно добро дело није мало уколико иза њега стоји дечји осмех и нагласила да је пресрећна зато што је велики број жеља малишана из општине Варварин испуњен, али и из општина Блаце и Бела Црква.

“Није било лако, од самог старта пројекта, прикупити довољно новца и испунити све те новогодишње жеље. Пуно добрих људи, пуно друштвено одговорних компанија који су заиста дали свој максимум и допринос да се што успешније овај пројекат заврши. Морам да искористим прилику да се захвалим комплетном руководству ове општине који су нам изашли у сусрет, што се тиче организације и помогли да што успешније реализујемо и овако пуног срца и са пуно осмеха дођемо у ову општину”, поручила је Данијела Василијевић.

Она је изразила наду да ће сарадња са општином Варварин и у наредном периоду бити настављена и да ће се и у наредним годинама наставити са реализацијом пуно лепих акција, као што је ова и захвалила свим спонзорима пројекта, али и медијима који су пратили целу акцију: Информеру, Српском Телеграфу, Пинку и локалним медијима који су од почетка подржавали пројекат.

“Морам да издвојим једног, генералног спонзора акције “Пожели жељу” у општини Варварин, Фабрику пелета “Sparrow” која се потрудила да великом броју дечице данас буду испуњене жеље. Ми пуног срца, са задовољством и са срећом, се враћамо за Београд знајући да смо усрећили ову дечицу и њихове породице и по овако лепом времену се дружили у програму који је ова општина организовала за нас”, закључила ј оснивач и управитељ Фондације “Хумана срца” Данијела Василијевић.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић захвалила се представницима Фондације “Хумана срца” на сарадњи и на томе што је баш Варварин одабран за реализацију оваквог хуманог пројекта пожелевши свим малишанима и њиховим родитељима да празнике проведу у што бољем расположењу.

Током дана су представници Општине Варварин и Фондације обишли и Дневни боравак за децу и одрасле са сметњама у развоју и испунили им новогодишње жеље измамивши им осмехе и сузе радоснице.

Поред Варварина, Фондација “Хумана срца” реализовала је пројекат “Пожели жељу” и у општинама Блаце и Бела Црква.

3.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x