Подршка младим брачним паровима и породици

У сали Скупштине општине Варварин уручене су новчане честитке младим брачним паровима који су током 2022. године закључили брак. Ове године подршка у виду новчаног износа за склапање првог брака била је 10.000,00 динара, а право су остварили сви брачни парови млађи од 40 година, којима је ово први брак.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић најављује да ће наредне године ова подршка износити 30.000,00 динара и истиче да је овај догађај био прилика да се са младим људима поразговара и о неким даљим плановима, а када су у питању брачна заједница и олакшање финансијских проблема са којима се сусрећу млади, поготову незапослени.

“Ове године смо буџетом планирали 800.000,00 динара и, с обзиром да је ово прва година како спроводимо пројекат подршке младим брачним паровима, 23 брачна пара добило је финансијску подршку коју им је локална самоуправа обезбедила. Ово је један мали знак пажње и порука да општинско руководство мисли на своје грађане, а првенствено на породицу и улагање у породицу и наше друштво”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Поред мере подршке брачним паровима, општина Варварин већ две године обезбеђује бесплатне уџбенике за све ђаке прваке, а од 2023. године бесплатне уџбенике добијаће и предшколци са територије општине Варварин.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x