Група грађана “Темнићка алтернатива” предала листу за локалне изборе

Представници Групе грађана “Темнићка алтернатива” предали су данас изборну листу са 35 кандидата за одборнике Општинској изборној комисији (ОИК) за локалне изборе који ће бити одржани 21. јуна.

Представник “Темнићке алтернативе” и први на листи Братислав Петровић каже да је на њиховој изборној листи свих 35 кандидата за одборнике, покривене су скоро све Месне заједнице у општини Варварин, а испоштован је и Закон о заступљености жена тако да се на листи налази 14 припадница нежнијег пола.

“Као што у самом називу наше листе каже ми смо група грађана и, у жељи да у директној комуникацији са нашим суграђанима радимо у реализацији њихових потреба и интереса, да занемаримо та нека партијска организовања и доношења одлука “са врха”, желимо да самим слушањем потреба наших суграђана се трудимо да те њихове проблеме решавамо и да се за то залажемо и боримо у локалном парламенту”, наглашава Петровић.

“Темнићка алтернатива” учествује само на локалним изборима у Варварину, наглашава Петровић и истиче да не дају подршку ни једној листи која учествује на парламентарним изборима, већ да је на самим бирачима да се одлуче коју ће опцију подржати.

“Ми смо групација локалног карактера и учествујемо само на изборима за одборнике у Скупштини општине Варварин. Што се тиче наших потенцијалних бирача и људи који подржавају нашу листу на локалу, остављамо им на избор и вољу да сами донесу одлуку шта они мисле да је најбоље решење и шта мисле да је исправно да подрже и за кога да гласају на парламентарним изборима и то је нешто у шта ми нећемо да се мешамо и на шта нећемо да утичемо, концентрисаћемо се само на решавање проблема у нашој општини”, поручује носилац листе “Темнићка алтернатива” Братислав Петровић.

ОИК-у су до данас три политичка субјекта предала комплетне листе са кандидатима за одборнике у Скупштини општине Варварин, коалиција “Александар Вучић – За нашу децу” налази се на гласачком листићу под редним бројем један, коалиција “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС)  Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” је на редном броју два, док ће се изборна листа “Група грађана “Темнићка алтернатива” – Братислав Петровић – Баја”, након проглашења од стране ОИК-а, налазити под редним бројем три.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x