Карикатуре о шајкачи представљене власотиначкој публици

Поводом градске славе, летњег Светог Николе, у Народној библиотеци “Десанка Максимовић” у Власотинцу отворена је изложба карикатура под називом “Шајкача”, једног од најпознатијих и најнаграђиванијих српских карикатуриста Горана Ћеличанина, актуелног директорка Општинске библиотеке Варварин.

Изложбу карикатура, која носи назив по српској капи, популарној шајкачи, у Галерији “Гигине куће” отворио је Срба Такић, директор Народне библиотеке “Десанка Максимовић”, истакавши да је Ћеличанин радо виђен гост Власотинца, где је одржао више изложби, док је аутор изложених карикатура истакао да је ова изложба део ширег пројекта који ће бити крунисан књигом о шајкачи.

“Поента је да у једну књигу сакупим карикатуре о шајкачи. То су карикатуре које се баве главом испод капе. Није ту шајкача као неки националистички симбол него се бавим човеком, који је један нормалан човек, који може да буде глуп, паметан, промућуран, сељачки лукав”, истакао је Ћеличанин.

Изложба је отворена тачно у 13 сати и 13 минута, а карикатуре о шајкачи ће у власотиначкој Народној библиотеци бити изложене до 7. јуна.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x