Електронско упутство о учењу о људским правима кроз уметнички приступ

Организација “Људима од људи” из Крушевца, у оквиру локалног пројекта “CARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights”, спровела је основну активност пројекта, семинар од 04 до 10. јуна 2018. године у Врњачкој Бањи, а потом 10. јуна у подне у Врњачком биоскопу приказала резултате рада у виду перформанса под називом “Чарапани из суседства”, наводи се у саопштењу пристиглом у нашу редакцију.

Организација “Људима од људи”, уз помоћ активног доприноса учесника и учесница, овом приликом представља електронско упутство “TOOLKIT – Human rights education while using theatre and contemporary dance as a tool”.

Према саопштењу ове организације, упутство представља едукативни материјал који се ослања на методе рада примењене током семинара, а то су театар и савремени плес, као и конкретне радионице из којих је произашао материјал представљен у виду перформанса. Поменуте активности приказују како је учење о људским правима засновано на уметничком процесу и самим тим организација жели да укаже на другачији приступ у промоцији људских права.

“Електронско упутство је доступно и бесплатно за преузимање на веб сајту организације: www.people2peopleserbia.org, а пројекат је подржан од стране Европске омладинске фондације Савета Европе, #eyfcoe“, поручују из организације “Људима од људи”

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x