Конкурс за средњошколце “Европски дневник”

У суботу, 27. јануара, у Новосадском ЕУ инфо кутку, са почетком од 13 часова, Београдска отворена школа (БОШ) представила је овогодишњи конкурс за средњошколце “Европски дневник”. Овај конкурс покрива бројне теме које су обрађене у публикацији “Европски дневник”. “Европски дневник” има циљ да олакша информисање о Европској унији (ЕУ), њеним вредностима и могућностима које пружа младима.

Неке од тема које су обухваћене су однос Србије и Европске уније (ЕУ), даљи наставак образовања у ЕУ, предузетништво, права и одговорности, одрживи развој, као и здравље и безбедност грађана и грађанки. Овај информативни водич, осим ученицима и ученицама, намењен је и професорима и професоркама као помоћно наставно средство.

Овогодишње теме се односе на: активно грађанство, здрав живот, превенцију насиља, паметно учење, зелене теме, одрживу економију, повезивање култура итд.

Желећи да средњошколци дају посебан допринос обележавању године културног наслеђа, Делегација Европске уније вас позива да своје радове припремите у оквиру специјалне теме за 2018. годину, а то је: “ГДЕ ПРОШЛОСТ СУСРЕЋЕ БУДУЋНОСТ – 2018. ГОДИНА ЕВРОПСКОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА”.

Конкурс обухвата шест категорија и две врсте радова:

КАТЕГОРИЈЕ

1. Литерарни радови;
2. Ликовни радови;
3. Новинарски жанрови;
4. Фото репортаже или фото-радови;
5. Видео форме;
6. Мултимедијалне форме.

ВРСТА РАДОВА

1. Индивидуални радови;
2. Групни радови.

Победници ће имати јединствену прилику да у мају месецу крену на седмодневно путовање у једну или више земаља Европске уније!

Рок за достављање радова је 10. март 2018. до поноћи. Радови пристигли након истека рока неће бити узети у разматрање. Више информација о самом конкурсу и начину пријављивања заинтересовани могу пронаћи на сајту: www.evropskidnevnik.rs.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x