Мештани очекују наставак радова на локацији у Попини

Велику пажњу јавности у Србији скренула је вест о снимању серијала, односно филма, о династији Немањић. Један пројекат ће, према информацијама медија, радити РТС, а други РТВ Пинк, у сарадњи са продуцентском кућом “Сјај и сенка Немањића”. Међутим, према поменутим информацијама, искрсао је проблем јер су неки од спонзора отказали сарадњу и ауторским екипама успориле посао. Ипак, стижу уверавања надлежних да ће све бити у реду и да ће се пројекат реализовати.

На локацији у насељеном месту Попина, недалеко од Трстеника, јесенас су почели припремни радови чишћење терена од растиња и извршено је геометарско мерење парцеле на којој је предвиђена изградња средњевековног града Раса, са свим пратећим садржајима према пројекту.

“Захваљујући локалној самоуправи, пре свега председнику општине Александру Ћирићу и његовом заменику Љубиши Марковићу, одабрана је ова локација у Попини за изградњу средњевековног града Раса и за снимање серије о династији Немањић. На овој локацији били су надлежни из продукције која ће реализовати пројекат и задовољни су виђеним стањем”, каже председник МЗ Попина – Дубље Љубомир Крњинац.

“На договор о почетку радова на наш позив одазвао се велики број мештана Попине и околних села, људи хоће да раде и, по новом позиву на пролеће, надамо се наставку предвиђених радова. Желим овим поводом да се захвалим пртедседнику Ћирићу и његовом заменику Љубиши Марковићу који су нам на овај начин омогућили да запослимо велики број мештана, али ће нам после снимања серијала изграђени град остати отворен за бројне туристе који ће, надамо се, долазити у Попину, што ће иницирати и развој туризма јер ће они долазити преко Агенција”, додао је Крњинац.

За снимање серије “Сјај и сенка Немањића” и изградњу средњевековног града Раса у Попини, продукција РТВ Пинк је потписала уговор са општином Трстеник. Према речима Љубише Марковића, заменика председника општине Трстеник, на поменутој локацији у Попини градиће се праве куће од камена и дрвета, док ће остали материјал стизати према потребама градње и у уговореним количинама.

Пројекат је представљен јавности и не би требало да буде проблема, поново ће мештани бити позвани на договор да се види колико их је потребно на различитим пословима и да им се плати адекватно њихово залагање, што ће се накнадно дефинисати. Марковић додаје да је ово прилика да велики број мештана Попине и околних села остваре адекватну зараду у обострану корист.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x