Почели радови на локацији у Попини

После потписивања уговора о пословно техничкој сарадњи између општине Трстеник и продукцијске куће „Сјај и Сенке Немањића“, коју су потписима озваничили председник општине Трстеник Александар Ћирић и извршни продуцент серије Драган Томовић, почели су и радови на локацији.

Радници секу дрвеће и чисте терен од грања и осталог растиња, извршено је и геометарско мерење парцеле која ће бити величине преко два хектара. На лицу места, као и прошлог пута нашли су се људи из поменуте продукцијске куће, предвођени Бранимиром Радаковићем, аутором и сценаристом овог историјски значајног пројекта.

“Обележене су зидине унутар којих ће бити изграђени сви планом предвиђени објекти средњевековног града Раса који датира из XII века. Испод града биће лоцирано средњевековно село, односно трг где су се у то време размењивали вуна, со и друге намирнице, у близини ковачница. У самом утврђеном граду биће двор династије Немањића. На локацији ће бити одред са одређеним бројем војника из пратње, ту ће исто тако бити црква и затвор. Све ћемо ми то направити од камена и дрвета онако како је тада изгледало. Снимање серије треба почети крајем ове године, трајаће три до четири године и имаће 52 епизоде од којих ће бити обухваћено 20. Главну улогу Стефана Немање играће Жарко Лаушевић, његову жену Нада Шаргин, док би браћа Трифуновић, Сергеј и Бранислав, требали да глуме браћу Немањић Стефана и Вукана. Остале улоге ће бити познате касније јавности. Задовољни смо почетком и напоменућу да ће све што буде изграђено на овој локацији у Попини касније бити у служби развоја туризма. Као Кустуричин Дрвенград и овде ће се одржавати фестивали, изложбе, конгреси, ђаци ће долазити на екскурзије да виде како се некада живело. Општина Трстеник ће одредити извођаче радова и надамо се да ће овај изузетан пројекат бити од изузетне важности за целу трстеничку општину и шире. У серији ће бити приказаних 200 година династије Немањић, сценарио сам радио годину дана, а касније је урађена драматургија. У свакој од четири сезоне биће снимљено по 13 епизода“, рекао нам је аутор и сценариста серије “Сјај и сенке Немањића“ Бранислав Радаковић.

Заједно са представницима ове продуцентске куће на лицу места били су и заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић и председник МЗ Попина-Дубље Љубомир Крњинац, који је истакао велики значај овог пројекта за овај крај, Дубље, Попину, Брезовицу и Стублице и захвалио општини Трстеник и продуцентској кући на избору ове локације, од кога ће бити обостраних користи у области развоја туризма.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x