Млађе пионирке КК “Темнић” освојиле прво место у Квалитетној лиги централне Србије

Младе кошаркашице “Темнића” из Варварина оствариле су историјски успех освојивши прво место у Квалитетној лиги централне Србије. Златне медаље и пехар за освојено прво место млађим пиониркама “Темнића” уручени су у Крагујевцу, а по речима тренера Данијела Јаћимовића ради се о девојчицама рођеним 2008. и 2009. године.

“Ради се о једној квалитетној генерацији, ту генерацију краси једно заједништво, борбеност, тимски дух и добра хемија и атмосфера у тиму”, подсећа Јаћимовић и наглашава да је успех још већи зато што су се девојчице такмичиле са вршњакињама из других клубова, а који долазе из већих градова као што су Крагујевац, Крушевац, Смедерево, Смедеревска Паланка, Велика Плана.

У једном делу сезоне дошло је до прекида првенства због пандемије корона вируса, два месеца није било такмичења, а ни тренинга и то је довело и до пада форме. Након тога настављено је са такмичењем, а по речима тренера Данијела Јаћимовића успешно су савладане све препреке и првенство је освојено са само једним поразом.

“Овај успех је утолико већи ако имамо у виду чињеницу да клуб долази из мале средине и имамо проблем са квантитетом деце, али резултат је могућ уз један континуирани и квалитетан тренажни процес. Из ове генерације четири девојчице су присуствовале регионалним тренинзима, а једна је била позвана и на савезни регионални тренинг репрезентације, то је Елена Вићић (2008.) и нашла се на списку 24 најбољих девојчица у Србији, што је такође показатељ нашег доброг рада у клубу”, наводи Јаћимовић.

Оно што следи у наредном периоду, то је мала летња пауза, а затим следе висинске припреме на планини Рудник, у циљу што боље физичке и техничке припреме за наредну сезону. “Иза нас је једна заиста успешна сезона, остварен је један огроман успех не само за нас и наше девојчице, већ за целу општину”, каже Јаћимовић упутивши захвалност локалној смаоуправи, Спортском савезу и СЦ “Темнић” на подршци и помоћи током првенства.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x