Левица Србије позива Јанковића и Јеремића да се договоре о једном кандидату опозиције

Председништво Левице Србије (ЛС) донело је једногласну одлуку да се грађани Србије, чланови, гласачи и симпатизери ЛС, позивају да гласају на председничким изборима за једног од два кандидата опозиције – Сашу Јанковића или Вука Јеремића, пише у саопштењу овог Покрета.

“Сматрамо да и поред чињенице да ни један од наведена два кандидата није пружио јасну политику и програм, обојица представљају далеко боље решење за Србију од кандидата режима и грађани неће погрешити ако гласају или за Јанковића или за Јеремића. Наш позив је да се у првом и у другом кругу гласа против режима и да се онемогући победа Вучића у првом кругу, како би јединствено у другом кругу сви гласачи незадовољни СНС-ом изашли на изборе и покушали да нанесу први велики ударац аутократији Александра Вучића. Такође, ЛС још једном позива Јанковића и Јеремића да учине све у њиховој моћи да се договоре о једном кандидату и повлачењу једног од њих из трке”, пише у саопштењу Левице Србије.

У случају расписивања ванредних парламентарних избора, ЛС позива опозицију да наступи на једној заједничкој парламентарној листи и тако допринесе “склањању штеточинске напредњачке власти”, истичу из Левице и траже и да што пре цела опозиција започне кампању “ИНАТ” (Избацимо најзад Александра и Томислава) којом би тражили од грађана да што масовније изађу на предстојеће изборе.

“Левица Србије остаје на располагању опозоционим кандидатима за председника Републике у свим активностима усмереним на контролу избора, као кључном фактору за спречавање изборне крађе”, закључује се у саопштењу Левице.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x