Обиман дневни ред на 10. седници СО Трстеник

Одборници Скупштине општине Трстеник су, на одржаној 10. по реду седници, обрађивали позамашан дневни ред од 34 тачке. Седницом је председавао председник СО Трстеник Герасим Атанасковић који је изразио задовољство радом локалног парламента јер су одборници и поред обимног дневног реда успели да заврше заседање до 15 часова.

Разматран је и усвојен извештај о раду Јавних предузећа и Установа за 2016. годину, као и планови рада за 2017. годину. Усвојен је и предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије, завршног рачуна буџета општине Трстеник за прошлу годину, као и предлог Одлуке о усвајању програма заштите животне средине у периоду од 2017. до 2021. године, а усвојене су само одлуке које су биле наеопходне како би се омогућило извршној власти да реализује планиране активности.

“Усвојени су програми пословања ЈКП “Енергетика” са планом коришћења субвенција за 2017. годину. Грејање је ове зиме било задовољавајуће, али су рачуни и даље велики и овај нови систем грејања на гас није довео до великих уштеда, испољена су велика дуговања за потрошњу гаса. Дистрибутери су сада приватници који желе сваког месеца да наплаћују своја потраживања која наравно нису мала. Морамо пронаћи решење како би смо помогли овом предузећу кроз субвенционисање потрошње”, рекао је на седници СО Трстеник председник општине Александар Ћирић.

“Из прошле године смо изашли са 90 милиона динара дуга за гас и 6 плата које су касниле према запосленима. Морали смо радикалним мерама смањењем броја радника да побољшамо ситуацију, али се дугови и даље појављују и дају се неке субвенције како би се систем одржао, видећемо за даље како ће бити, углавном дугују доста и корисници грејања”, истакао је Ћирић.

Неколико значајних Одлука донето је усвајањем програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2017. годину. Поред овог програма, општина Трстеник ће ове године издвојити преузети износ из претходне године од 27 милиона динара, а један део је већ сада реализован програмом набавке малине и купине и система за наводњавање, док се очекује и добијање сагласности Министарства пољопривреде за набавку пластеника.

Реализоваће се и програм подршке из претходних година када је улагано у Земљорадничке задруге, у расадничку производњу, тако да се ове године очекује прилив у буџету како би се и даље улагало у пољопривреду, а то је око 20 милиона динара. Усвојен је и Извештај о раду Општинске управе за прошлу годину и Одлука о образовању нових Месних заједница Риђевштица и Округлица.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x