Трстеник: Обиман дневни ред на седници Већа

Чланови Општинског већа Трстеник обрадили су на 6. по реду седници обиман дневни ред којом је председавао Александар Ћирић. Разматран је нацрт одлуке о оснивању новог Јавног предузећа, за уређивање грађевинског земљишта, као и нацрт одлуке о другом допунском буџету општине Трстеник за ову годину и друге актуелне теме.

“Као што је познато, од 01. децембра ове године више неће постојати ЈП Дирекција за планирање и изградњу, па је предвиђено одлуком оснивање новог ЈП. Одржавање путева, које је до сада било под ингеренцијом Дирекције, прелази у надлежност ЈКСП “Комстан”, тако да се на Већу мора донети одлука о измени Статута “Комстана” због убачених нових делатности” каже председник општине Трстеник Александар Ћирић и напомиње да је у оквиру доношења одлуке о ребалансу буџета искоришћена и прилика да се усклади ситуација са решењем буџета.

“Општинско руководство води рачуна о утрошку средстава из буџета, повећали смо ставку по питању новорођене деце, као и накнаде за породиље у општини Трстеник, а разматрали смо и одлуку о одобравању финансијских средстава за извођење радова на постављању инсталације јавне расвете кроз Стопању, која сада има сасвим другачији и лепши изглед. Од осталих важних одлука, усвојили смо предлог ребаланса програма пословања ЈКП “Енергетика”, као и план коришћења субвенција за ову годину. Усвојен је и нацрт одлуке о Општинској управи и решење о формирању жалбене комисије” каже Ћирић и најављује да ће се о овим донетим предлозима и одлукама изјаснити и одборници на наредној седници СО Трстеник заказаној за 30. новембар ове године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x