Обиман дневни ред на седници Општинског већа

На одржаној 11. по реду седници Општинског већа Трстеник, којом је председавао председник општине Трстеник Александар Ћирић, разматран је обиман дневни ред. Усвојени су предлози закључака о покретању поступка израде студије опремљености за пројекат друге фазе изградње и опремања Аква парка, као и о покретању поступка израде студије оправданости за главни пројекат уређења блока “Зелена пијаца” и низ других тачака дневног реда.

“Што се тиче Аква парка, имамо примедбу да је овај пројекат рађен без одговарајуће студије опремљености па смо тако упали у сложену ситуацију јер треба наставити изградњу после завршене прве фазе радова на Аква парку. У разговору са више извођача радова и инвеститора који су радили у Србији овакве пројекте речено нам је да је садашње стање овог пројекта тешко реализовати, јер нема еколошке оправданости. Да би се неко од њих јавио да настави рад на пројекту треба урадити студију оправданости”, истиче председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“На овој седници усвојили смо предлог закључка о покретању поступка студије изводљивости, на уређењу блока на Зеленој пијаци. Ово је велика инвестиција и морамо водити рачуна да се сваки динар из буџета паметно потроши у ове сврхе. Сваки динар из Републичког или општинског буџета мора бити приказан на увид јавности, да би грађани могли да виде како се и где троше средства и да би на тај начин имали поверења у локалну власт” истиче Ћирић.

Чланови Општинског већа Трстеник су на овој седници усвојили и програм пословања и план ЈКП “Енергетика” за 2017. годину, затим нацрт одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије, завршног рачуна буџета општине Трстеник за прошлу годину, као и одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области информисања за 2017. годину, са јавним позивом за учешће на конкурсу, закључено је на седници Општинског већа у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x