Обновљен Центар за културу у Брусу

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек отворио је данас реконструисани Центар за културу у Брусу, у који је ресорни кабинет уложио 2,4 милиона динара.

Ђерлек је након отварања овог објекта, заједно са председником Општине Брус Далибором Савићем, навео да је на згради Центра, у којoj су смештени и Завичајно-етнографски музеј, биоскоп, драмски студио и градска библиотека, урађена aдаптација и санација кровa.

Он је подсетио на то да је током 2023. године у Брусу велика количина падавина направила штету на више објеката, као и на саобраћајницама. Општина је уложила у обнову путне инфраструктуре, док је Кабинет министра за равномерни регионални развој издвојио средства за санацију штете коју је претрпео Центар за културу.

Према његовим речима, поред улагања у путну и комуналну инфраструктуру подједнако је важно и улaгање у социјалну инфраструктуру, како би у мањим срединама постојао садржај за грађане.

“Развојнe могућности ове општине су сточарство, воћарство, ратарство и пчеларство, али веома важан потенцијал, који није довољно искоришћен, јесте и бањски и сеоски туризам”, указао је министар и додао да укупна вредност подржаних пројеката у Брусу износи 3,3 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x