Одржана 3. седница Председништва СКГО

На данашњој седници Председништва Сталне конференције градова и општина разматарало се о законским решењима која су значајна за рад локалне самоуправе. У својству члана Председништва, седници је присуствовао и градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

На позив Председништва министарка Ана Брнабић учествовала је у раду седнице. Министарка државне управе и локалне самоуправе је показала висок степен разумевања за изазове са којима се суочавају градови и општине и обећала да ће наставити да са Сталном конференцијом градова и општина проналази решења за унапређење функционисања локалних администрација, а све у циљу унапређења услуга које градови и општине пружају својим грађанима.

Након обраћања министарке Брнабић и конструктивног дијалога који је уследио, Председништво је надаље разматрало оперативна питања у вези са радом СКГО. Тако је усвојен Извештај генералног секретара о раду СКГО за период од 16. јула до 21. септембра 2016. године, Предлог одлуке о именовању чланова одбора СКГО, а усвојена је и одлука о формирању три нове мреже СКГО – Мреже за младе, мреже која ће се бавити управљањем људским ресурсима и мреже грађевинских инспектора.

Председништво је прихватило предлог о одржавању наредне скупштине СКГО, која ће, како је најављено, бити одржана у Београду, крајем новембра 2016. На крају, по питању међународне сарадње, Председништво је саставило делегације Републике Србије у Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе (КЛРВЕ), као и делегације СКГО у Политичком комитету Савета европских општина и региона (ЦЕМР).

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x