Трстенички парламент усвојио предлог Одлуке о буџету

На одржаној седници Скупштине општине Трстеник, којом је председавао Герасим Атанасковић председник СО Трстеник, разматран је обиман дневни ред, али свакако да је најзначајнија тачка била усвајање предлога Одлуке о буџету за 2017. годину.

По овој и другим тачкама дневног реда дискутовао је већи број одборника, па је ипак одлуком већине овај буџет од 1.672.611,28 динара усвојен. Опозициони одборници Напордног покрета Србије (НПС) су предложили амандмане који нису прихваћени.

Према речима председника СО Трстеник Герасима Атанасковића буџет је планиран на реалној основи на основу предвиђених прихода укључујући и расходе. Да би се задовољили захтеви, општина је обезбедила 170 милиона додатних средстава, како би се успешније функционисало.

“Прошлогодишњи приходи били су исти или слични као и ранијих година и износили су око 970 милиона динара. Нажалост, овога пута нисмо у могућности да удовољимо неким од корисника јер морамо рационално да расподелимо средства. Били смо оптерећени дуговима из прошлости, односно кредитима код пословних банака, обавезе сада већ бивше Дирекције за планирање и изградњу су око 100 милиона динара, тако да слободно могу да кажем 50 одсто буџета смо већ потрошили” рекао је председник општине Трстеник Александар Ћирић на седници локалног парламента.

“Желели смо да повећамо износе средстава за пољопривреду, привреду, за социјална давања, за спорт, културу, међутим тих 100 и нешто милиона динара смо скратили, али смо ипак успели да издвојимо средства за образовање, социјалну заштиту, за здравство као и за популацију наталитета у нашој општини”, додао је Ћирић.

Одборници су на основу спроведеног конкурса усвојили одлуку о именовању др Радована Поповића за директора трстеничког Дома здравља “др Сава Станојевић”, а усвојени су и програми пословања ЈКСП “Комстан” и ЈП за уређивање грађевинског земљишта, као и предлог акционог плана за запошљавање у општини Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x