Одржана традиционална акција “Рибникареви планинарски дани”

Ове године, по 48. пут, Планинарско смучарско друштво “Љуктен” из Трстеника организовало је традиционалну планинарску акцију “Рибникареви планинарски дани”. Учесници ове акције походили су планину Жељин између Доњег Ибра, Копаоника и Гоча.

“Гости у акцији су нам били из 12 планинарских друштава, као и чланови наше планинарске секције која делује у Београду. У походу на Жељин било је 165 планинара из Београда, Доњег Душника, Ваљева, Смедеревске Паланке, Александровца, Прокупља, Крагујевца, Параћина, Алексинца, Зајечара, Крушевца и Нових Добановаца. Послужило нас је лепо време и поред тешких услова за успон на врх Рогачка Чука на висини 1.785 метара, изашла је и најмлађа учесница акције Магдалена Митровић, рођена 2020 године, са њеном мајком Лејом и оцем Александром, члановима ПСД “Топлица” из Прокупља”, истакао је Хранислав Раденковић из ПСД “Љуктен” у Трстенику.

Он је додао да је ПСД “Љуктен” ове године имао више акција, са учешћем великог броја планинара и најавио да ће у наредном периоду бити још похода и лепог дружења у природи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x