Одржани 21. по реду “Хоризонти Конопљаре” у Читлуку

У част празника Свете Тројице у Читлуку је одржана традиционална културна манифестација “Хоризонти Конопљаре”. Организован је културно уметнички програм, а пред великим бројем гледалаца наступили су и вокални солисти Биљана Јевтић, Александар Илић, Слободан Ђурковић и Немања Ђурђевић.

“Сам назив манифестације односи се на археолошко налазиште које се налази на локалитету званом Конопљара у Читлуку, чије су ископине пронађене, па се сматра да су први становници Читлука живели на том локалитету некада давно, у време Неолита – пре 6.000 година. Манифестација је прерасла у традицију. Сада је одржана 21. пут и то сваке године на други дан Свете Тројице када је и слава овог насељеног места. Овај дан слави свака кућа у Читлуку, а Читлучани као добри домаћини, поред богате трпезе, своје госте су обрадовали и концертом у центру села. Ова манифестација је добро организована, што говори и о великим успесима и у свим областима комуналне инфраструктуре”, каже Бобан Костић, председник Савета Месне заједнице Читлук.

Читлук креће и у нове културне и пословне изазове.

“Јако је битно напоменути да од ове године, по први пут у овом делу Србије, 18. јуна биће одржана још једна манифестација на излетишту Кисела вода под називом “Фијакеријада 2022″. Биће приказане вештине и лепоте парадних коња, затим изложба осталих раса ових племенитих животиња, као и смотра фијакера у Србији, од најстаријих до најмодернијих”, најављује Костић.

Иначе, Читлук спада у ред најнапреднијих насеља на територији Града Крушевца у којем су све улице асфалтиране, доведена вода, спроведена канализација, отворене апотека и здравствена амбуланта, уређено гробље и извор лековите воде. На свим раскрсницима постављени су мобилијари за најмлађе, успешно ради ОШ “Свети Сава” са 600 ученика, а отворен је и дечји вртић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x