Окружно такмичење из физике одржано у Средњој школи Варварин

Протеклог викенда у Средњој школи Варварин одржано је Окружно такмичење из физике за гимназијалце из Варварина, Крушевца и Трстеника. Директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић подсећа да су циљеви овог такмичења промоција физике међу ученицима средњих школа и подизање нивоа образовно васпитног рада.

“Ово такмичење треба да пронађе ученике који су надарени за физику и да их усмери према другим природним наукама, да мотивише ученике да продубљују своја знања из фитике, али и да усмери пажњу јавности на вредне и радне ученике и да промовише вредности као што су учење и знање”, нагласила је директорка Весна Чабрић.

Отварању Окружног такмичења из физике присуствовали су и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и председник Скупштине општине Војкан Павић.

Поздравивши госте и пожелевши им успеха на такмичењу, председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић изразила је задовољсво тиме што је Средња школа Варварин била домаћин Окружног такмичења из физике.

“Захваљујући нашим професорима имамо овако успешне ђаке и ја као ђак ове школе, као неко ко је имао физику као наставни предмет знам колико је тешко добити петицу, а тек наћи се на оваквом задатку и на оваквом путу знам колико је тешко имати добре резултате”, поручила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

У конкуренцији ученика првог разреда средњих школа прва три места освојили су ученици крушевачке Гимназије. Прво место изборио је Тадија Јелесијевић, друго место Љубица Михаиловић, Страхиња Пејић и Јулија Петровић и треће Нина Томић и Павле Савић.

У конкуренцији ученика другог разреда прва награда припала је Лазару Марковићу, ученику крушевачке Гимназије, други је био Марко Ђорђевић, ученик Гимназије “Вук Караџић” из Трстеника, а трећа Емилија Здравковић, Гимназија Крушевац.

Најбољи у конкуренцији ученика трећег разреда био је Ђорђе Петровић, а у конкуренцији ученика четвртог разреда Јован Марковић, обоје ученици крушевачке Гимназије.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x