Трстеничке Задруге добиле подстицајна средства

Заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић потписао је у Београду са министром без портфеља задуженог за Регионални развој Јавних предузећа Миланом Кркобабићем уговор о одобрењу средстава која се додељују задругама на основу конкурса, а који је расписало Министарство у оквиру споразумног програма за улагања у Регионални развој.

Средства у износу од 22,5 милиона динара добиле су Земљорадничке задруге у Стопањи и Риљцу, па поводом потписивања уговора о додели средстава председник општине Трстеник Александар Ћирић каже да је од овог износа Земљорадничка задруга у Стопањи добила 15 милиона динара, а Задруга у Риљцу 7,5 милиона динара.

“То су наменска средства која ће се употребити за набавку нових машина, обезбедиће се и већи број радника, док ће пољопривредници моћи да плаћају своје производе како би се они прерађивали на овој територији. Локална самоуправа подржава ову идеју и сарадњу са Републиком јер ће се пољопривреда унапређивати на кооперативан начин да би се било конкурентно на Републичком, али и на тржиштима Европе и света, истиче Ћирић оценивши да ће ово стимулисати пољопривреднике да се удружују у Задруге којих на подручју трстеничке општине треба бити што више.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x