Пољопривредници могу на њиву за време полицијског часа

Према уредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, пољопривредници који треба на својим парцелама да обаве пољопривредне радове и после 18 сати, као и викендом, у току забране кретања због спречавања ширења корона вируса, могу да поднесу захтев за дозволу Управи за заштиту биља.

Председник општине Варварин и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, Војкан Павић, истиче да пољопривредници могу слободно да оду до својих парцела, на пољопривредним машинама, уз поштовање свих превентивних мера.

“Становници општине Варварин претежно се баве пољопривредном производњом, зато их обавештавам да је дозвољено да оду до својих имања како би обрађивали своје парцеле, уз обавезно поштовање прописа, до њиве да оду са својим тракторима, према условима прописаним од стране надлежних министарстава и Владе Републике Србије. Такође, за време забране кретања исто могу да се понашају, али су у обавези да упуте захтев Министарству пољопривреде, Управи за заштиту биља, али док не добију одобрење могу слободно да се крећу од куће до парцеле и назад од 5 ујутру до 20 часова увече”, наводи председник Павић.

Због великог броја захтева долази до кашњења при издавању дозвола, што пољопривредним произвођачима представља проблем у периоду пролећне сетве, као и приликом радова у воћњацима, тако да постоје и привремена решења, па пољопривредници у случају кршења забране кретања добијају само упозорење, уз препоруку да што пре обезбеде потребу дозволу за кретање.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x