Производни успон “ППТ заптивни елементи”

Запослени у предузећу “ППТ Заптивни елементи” су крајем 2015. године од ХК “Прва петолетка” закупили просторије и машине и почели самостално да послују и у протеклих 18 месеци запослено је 70 нових радника, док је производња удвостручена.

На преквалификацији се налази и десетак младих који ће после обуке на машинама заузети своја радна места. Месечно 125 радника произведу 300.000 комада заптивки, а спајају и цеви за хидрауличне и пнеуматске уређаје који се користе у бродоградњи, машинској и аутомобилској индустрији.

“Задовољан сам и поносан на своје раднике који су прихватили програм изласка из кризе и који ће временом бити проширен што отвара могућност нових запошљавања радника. Ми тренутно углавном на инострано тржиште извозимо 80% производа у вредности од 2 милиона евра, а купци су нам из САД, Русије, Француске и Немачка компанија “Фрајденберг”. Према договору са запосленима до краја ове године, уз оснивачки капитал, сав профит ћемо уложити у процес коначне приватизације предузећа тако да очекујемо после тога и већу продуктивност и реализацију производног плана”, нагласио је директор предузећа “ППТ Заптивни елементи” Душан Стевановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x