ППТ Наменска Трстеник добија 3.500.000 евра за нове машине

Фабрике одбрамбене индустрије Србије добиће у наредном периоду “директну инвестициону ињекцију” од 43 милиона евра из републичког буџета како би унапредиле своје пословање, и како би са очекиваних 550 милиона евра ове године, извоз до 2020. износио 750 милиона евра, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је, на конференцији за медије после састанка са директорима осам привредних друштава одбрамбене индустрије Србије, јавним предузећем Југоимпорт СДПР и три ремонтна завода, рекао да би новац који држава троши за капитална улагања требало да буде већи и да се користи паметније, односно на начин да се у будућности врати кроз већа примања радника и веће профите радника.

“Зато смо данас имали важан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, свих ремонтних завода, опитних центара, прибојским ФАП-ом и свих осам основних фабрика, са изузетком Крушика, који у овом тренутку није тражио новац, јер су запослили више од 1.000 људи у односу на претходни период и раде добро”, рекао је Вучић.

Како је додао Застава оружје из Крагујевца требало би да добије 9,7 милиона евра, Прва петолетка из Трстеника 3,5 милиона евра, Телеоптик из Земуна 6,8 милиона евра, Слобода из Чачка два милиона, “Милан Благојевић” из Лучана 4,4 милиона евра.

За изградњу зграде нове фабрике Први партизан из Ужица добиће четири милиона евра, прибојски ФАП 2,5 милиона евра, Ваздухопловни завод “Мома Станојловић” из Батајнице, четири милиона евра, Техничко-ремонтни завод из Чачка, три милиона евра и Техничко-ремонтни завод из Крагујевца, два милиона евра.

Премијер је додао да за Прву искру из Барича у овом тренутку није потребан новац јер је, како је рекао, већ раније уложено у ту фабрику. “Све укупно то је око 42,5-43 милиона евра, што је директна инвестициона ињекција у нашу наменску индустрију, која није дошла од произвођача, већ од државе и то држава може да уради када има здраве јавне финансије”, рекао је Вучић и истакао и да ће у нова три објекта у опитном центру у Никинцима бити уложено 174 милиона динара, односно око 1,5 милиона евра.

Одговарајући на питања новинара Вучић је рекао да се од извоза производа одбрамбене индустрије ове године очекује 530-550 милиона евра, и да је план, на основу направљених рачуница, да до 2020. то буде 750 милиона евра.

Извор: Танјуг

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x