Спортски савез Србије доделио “Мајску награду” овогодишњим лауреатима

У Дому Народне скупштине Републике Србије одржана је седница Скупштине Спортског савеза Србије после које је, по 42. пут уручена “Мајска награда”, највише спортско признање у Србији.

Досадашњи вршилац дужности в.д. Генералног секретара Спортског савеза Србије Горан Маринковић, на предлог председника Давора Штефанека, једногласно је изабран за Генералног секретара Спортског савеза Србије од стране 169 делегата колико их је било присутно. Он је после 5 месеци рада на месту в.д. Генералног секретара направио видне резултате у Спортском савезу Србије и тиме само потврдио одлуку председника Давора Штефанека да управо он води Спортски савез Србије на овој функцији.

“Ово је велика част за мене да као генерални секретар представљам Спортски савез Србије. Хтео бих да се захвалим председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку што је моје име и презиме ставио као предлог, а наравно и вама чланицама, односно представницима скупштине Спортског савеза Србије што сте тај предлог прихватили. Као што сам и рекао велика част али наравно обавеза да испунимо зацртане циљеве и задатке које је наш председник зацртао приликом свог именовања у децембру. Оно што морам да кажем је да смо у претходном периоду и председник и сарадници из Савеза обишли много градова и општина, упознали многе од вас, да смо се сусретали са добрим стварима, али и са проблемима, али сматрам да смо заједничким деловањем и наравно разумевањем људи из локалних самоуправа успевали да отклањамо проблеме, сматрам да је то кључ стварања јаког темеља спорта који ће у неком будућем периоду донети још боље резултате. Спортски савез Србије као највећа спортска организацију на Балкану ће увек бити ту за своје чланице и тим у ком се и ја налазим сада, ће увек бити спреман да сагледа проблеме са којима се наше чланице сусрећу и наравно да ћемо увек бити ту да то сагледамо и на терену”, изјавио је новоизабрани генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић захваливши се делегатима на избору.

На слици: Председник Спортског савеза општине Варварин Зоран Цветковић са председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком

Овој свечаности, поред делегата и гостију, присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и амбасадор Турске Танжу Билгич који су поздравили нове лауреате. У званичном делу, на седници Савеза, председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза, председник Мото савеза Србије Мирко Бутулија, председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић и потпредседник Спортског савеза Косова и Метохије Славко Мандић једногласно су изабрани за потпредседнике Скупштине. За генералног секретара Спортског савеза Србије једногласно је изабран Горан Маринковић.

Ипак, најбитнији део свечаности био је управо додела спортских признања, не само спортистима већ и онима који су свој живот и рад посветили спорту. Награду су примили Спортски савез општине Рума, Спортски ауто и картинг савез Србије, Атлетски клуб Војводина, Виктор Немеш, Никола Миљковић, Митар Паликућа, Јелена Аруновић, Милан Јелић, Будимир Цвијетић, као и Радмило Мишовић и Жарко Варајић којима су уручене награде за животно дело.

Седници Скупштине Спортског савеза Србије и уручивању “Мајске награде” присуствовала је и делегација из Варварина коју су чинили председник Спортског савеза општине Варварин Зоран Цветковић, председник Кошаркашког клуба Темнић Дражен Симоновић и генерални секретар Савеза за школски спорт Милан Лукић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x