Трстенички основци се такмичили за “Читалачку значку”

Дечије одељење Народне библиотеке “Јефимија” у Трстенику организовало је традиционалну манифестацију, такмичење за “Читалачку значку”. Према речима Маје Чомагић из Дечијег одељења, деца су још у октобру месецу добила књиге, на основу којих су читањем после писали своје радове. За разлику од прошле године ове је било 130 ученика основних школа, од другог до седмог разреда, са подручја трстеничке општине.

“Драго нам је да се такмичио велики број ученика, што значи да је међу њима порасло интересовање за “Читалачку значку”. Награде смо поделили у три категорије и то Похвале за постигнуте резултате на тестирању, Похвале за најчитанији читалачки дневник и златне Похвале за најбоље показано вредно знање у овој области. Ученици који су показали слабије знање добили су Захвалнице за учешће, а ми смо задовољни резултатима и ја се овом приликом захваљујем свим школама и ученицима на учешћу”, истакла је Маја Чомагић.

Она додаје и да су у холу Дома културе изложени најкреативнији дневници, које су водили ученици овог такмичења, док је ове године на “Читалачкој значки” био лик писца Милована Данојлића, а гост Дечијег одељења био је познати дечији писац и драматург Роберт Такарич, добитник многих престижних награда.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x