Гордана Петровић: Избори за председника Србије у Варварину протекли без неправилности

У недељу 02. априла, на територији општине Варварин, на изборима за председника Републике Србије, било је отворено 40 бирачких места. Избори су протекли без икаквих забележених нерегуларности и неправилности, а бирачка места била су отворена од 07 до 20 часова, каже координатор Радног тела РИК за општину Варварин Гордана Петровић и додаје да је на територији варваринске општине гласало 53,21% бирача.

“Од укупног броја уписаних бирача у јединствен бирачки списак за територију општине Варварин, а ради се о 16.067 бирача, на изборе је изашло и своје уставно право искористило 53,21%, или 8.549 бирача. Највећи број гласова освојио је кандидат владајуће коалиције Александар Вучић и то 68,02%, или 5.695 гласова, други по броју гласова у општини Варварин био је председнички кандидат Лука Максимовић, у народу познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, са освојених 787 гласова, или 9,40%”, истиче Гордана Петровић.

Она додаје да је Вук Јеремић, са освојених 593 гласова, изражено у процентима 7,08%, заузео трећу позицију, док је Саша Јанковић добио подршку 6,47% грађана општине Варварин, односно 542 бирача. Остали председнички кандидати освојили су знатно мање гласова, тако да је кандидат Српске радикалне странке др Војислав Шешељ освојио 3,71%, а Бошко Обрадовић 2,35% изашлих бирача, док су остали кандидати освојили око 1 или мање од 1%.

Координатор овог Радног тела Гордана Петровић се овом приликом захвалила свим члановима бирачких одбора и Радном телу општине Варварин на свим активностима које су предузели како би ови избори протекли на највишем нивоу регуларности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x