У посети баки Лепосави Анђелковић поводом њеног 88. рођендана

На Бадњи дан, уочи једног од најрадоснијих хришћанских празника, Божића, председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић посетила је баку Лепосаву Анђелковић која је 6. јануара прославила 88. рођендан.

Лепосава Анђелковић живи сама у Варварину, рођена је у Парцану 1933. године одакле се са породицом 1960. године доселила у Варварин. Њен супруг је радни век провео у фабрици ИМК “14. Октобар” у Варварину, али после његове смрти, пре 27 година, остаје сама.

Спремна је и расположена за разговор, који јој је у овим годинама преко потребан и не крије емоције због посете и пажње посвећене на њен дан рођења.

У разговору са нама истиче да се током свог живота бавила пољопривредом, али и кућним пословима, заједно са својим супругом је изградила дом, старала се и о свекру и свекрви када су остарили и били болесни, а очувала је и две ћерке свог супруга.

“Деца су била од 2 и од 4 године када сам преузела бригу о њима, прање, пеглање, испраћање у школу и чекање да дођу кући. Свекар се разболи, затим се и свекрва разболи, бринула сам сво време и о њима. Мужа што сам ценила и поштовала то је било посебно, нисам имала деце, али бринула сам о његовој деци и лепо смо се слагали до краја живота”, наглашава бака Лепа.

Она је изразила велику захвалност председници општине Варварин на посети и на интересовању за њу и за време издвојено за разговор и дружење у данима празника и на њен рођендан.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић честитала је баки Лепосави 88. рођендан, пожелевши јој, пре свега, пуно здравља и том приликом поручила да, у време празника, општинско руководство жели да покаже да су брига о нашим најстаријим суграђанима и пружање пажње веома значајни.

“Одлучила сам да на овај дан своје време поклоним њој, да дођем у посету, да мало попричамо, да видим са каквим се тешкоћама сусреће, како живи с обзиром да живи сама и донела сам јој неке пригодне поклоне за њен 88. рођендан, да је мало обрадујемо и поводом празника и поводом њеног рођендана. Бака Лепосава је једна дивна бака, пуна животног искуства, свашта смо могли да чујемо у разговору са њом и јако ми је драго што сам имала прилику да је упознам и желим баки Лепосави да поживи још дуго па да се видимо и за њен стоти рођендан и да га заједно прославимо”, рекла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

О баки Лепи брину њени рођаци и обилазе је редовно, са ћеркама свог покојног супруга, које живе у Београду, у сталном је контакту и свакодневно се чује са њима телефоном.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x