За подстицање предузетништва држава определила 600 милиона динара

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Крушевац и општина Трстеник – шалтер за предузетнике, у Већници Народног универзитета у Трстенику одржале су презентацију програма подстицања развоја предузетништва Министарства привреде, кроз финансијску подршку за почетнике у пословању у овој години, а за подршку малих и средњих предузећа.

Презентацији је присуствовао велики број привредника, будућих привредника, жена предузетница и младих предузетника са подручја трстеничке општине, члан Општинског већа Трстеник, Душан Ерић отворио је овај скуп, а затим је програме представила Александра Алексић, координаторка за индустрију ПКС – РПК Крушевац.

“Министарство привреде Републике Србије расписало је три јавна позива на основу којих ће се микро, малим и средњим предузећима и предузетницима ставити на располагање 600 милиона динара бесповратних средстава за подстицање предузетништва. Средства ће се делити кроз три програма подршке и то за развојне пројекте, за започињање пословања и за подршку женама предузетницама и младима”, наводи Александра Алексић.

Она додаје да се поменути програм реализује као комбинација бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој, тако да ће укупна вредност подржаних пројеката бити вишестуко већа, док ће Јавни позиви за ове програме подршке бити отворени до утрошка средстава.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x