Хор ОШ “Јован Курсула” на свечаној академији поводом осам векова аутокефалности СПЦ

Допринос обележавању осам векова аутокефалности Српске православне цркве дао је и хор ОШ “Јован Курсула” из Варварина који је наступио на свечаној академији у оквиру пројекта “800 деце за 800 година”.

У Центру “Сава” у Београду одржана је свечана академија под називом “Завет Светога Саве” којом Српска православна црква обележава 800 година аутокефалности. Тим поводом наступили су хорови основних школа из целе Србије на свечаној академији поводом 800 аутокефалности СПЦ.

“Част нам је била да наступимо са осталим хоровима основних школа Србије и да заједно обележимо тај велики јубилеј самосталности Српске православне цркве. Уз дечије хорове, химну је извео и хор РТС-а под диригентском палицом маестра Бојана Суђића. Овај пројекат има за циљ умрежавање и сарадњу деце и наставника кроз едукацију наставника музичке културе из 20 градова у Србији, четири месеца смо припремали овај јединствени програм за свечану академију у Београду”, рекао нам је Предраг Петковић, наставник музичке културе у ОШ “Јован Курсула”.

Централна прослава овог великог јубилеја почела је у недељу у манастиру Жичи, док је у понедељак, у Музеју Српске православне цркве, отворена изложба “Осам векова уметности под окриљем Српске православне цркве.

Јубилеј 800 година аутокефалности СПЦ обележава се под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, коме је додељен орден Светог Саве.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x