Љубивоје Ршумовић отворио ново дечије одељење Народне библиотеке “Јефимија”

У трстеничкој старој школи наш прослављени песник Љубивоје Ршумовић свечано је отворио потпуно ново дечије одељење Народне библиотеке “Јефимија” где ће малишани убудуће имати свој кутак, да се учлањавају, да читају и да узимају књиге по потреби.

Свечаном отварању су, осим представника локалне самоуправе, присуствовали и родитељи са децом и имали су прилике да се упознају и да причају са песником, а он им је причао о значају читања књиге, да се тиме човек описмењава и лепо изражава и као такав је увек радо виђен у друштву. Ршумовић је читао одломке из својих песама и напоменуо колико је важно читање књига.

Директор Народне библиотеке “Јефимија” Верољуб Вукашиновић изразио је велико задовољство што је чин свечаног отварања обавио наш велики песник Љубивоје Ршумовић, чија дела увек радо читају осим деце и старији који воле поезију и књигу.

Вукашиновић је напоменуо да су сада много бољи услови у раду са децом, има више корисног простора, истакавши да је до сада проблем био смештај великог броја књига у Библиотеци.

У програму отварања новог дечијег одељења Народне библиотеке “Јефимија” учествовали су и историчар проф. др Предраг Ј. Марковић, као и ученици ОШ “Живадин Апостоловић”, ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” и ОШ “Свети Сава” из Трстеника.

Свој део програма имали су и чланови симпатичног дечијег хора “Цветићи”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x