ИН МЕМОРИАМ: Петар Петровић

Дугогодишњи главни и одговорни уредник листа “Дневник” и бивши председник Независног друштва новинара Војводине (2000-2004), Петар Петровић преминуо је у 75. години.

Петар Петровић рођен је у Варварину 18. априла 1946. године. Председник НДНВ-а био је од 2000. до 2004. године у два мандата, а био је главни и одговорни уредник листа “Дневник”, такође у два мандата. Са места уредника у најстаријем војвођанском дневном листу се и пензионисао.

“Напустио нас је драги колега и пријатељ, борац за етичко и независно новинарство. Као изузетан новинар и уредник оставио је неизбрисив траг у новинарству и борби за медијске слободе”, саопштило је Независно друштво новинара Војводине (НДНВ).

Колеге га памте као уредника у правом смислу те речи који је умео да саслуша новинара и да га посаветује. Био је принципијелан и доследан у одбрани новинарске професије и штитио је своје новинаре од политичких напада и притисака, подсећа се у саопштењу НДНВ-а.

Петар Петровић биће упамћен као бескомпромисни борац током деведесетих година за етичко новинарство, а након пада режима Слободана Милошевића за подизање квалитета листа “Дневник” и остаће вечито у памћењу новинарске заједнице.

Био је узор за младе новинаре и памтићемо га као великог борца за слободу медија, истину и правду, поручили су из Независног друштва новинара Војводине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x