Историјска изложба “Грађевине кроз време” још један доказ креативности ученика Средње школе Варварин

Историјска изложба макета “Грађевине кроз време”, коју су приредили ученици Средње школе Варварин, у сарадњи са професорком историје Славицом Милутиновић, свечано је отворена у Конференцијској сали ове образовне установе. Обративши се окупљенима, директорка Средње школе Варварин Зорица Дамњановић истакла је да су макете ових грађевина сведоци прохујалих времена и епоха, које говоре и о људском напору да се победи пролазност живота.

“Ово што су наши ученици урадили са својом професорком нама ће послужити као мотивација за будуће генерације, јер свака генерација може да остави иза себе макар један експонат и онда ћемо имати једну импозантну збирку једног дана. Све ове активности говоре о креативности наше деце, о њиховом уметничком сензибилитету, о осећају за естетику и, пре свега, о њиховој сарадњи са њиховом менторком која је, очигледно, успешна”, нагласила је директорка Зорица Дамњановић.

Професорка историје Славица Милутиновић прво је упутила захвалност свим учесницима, учесницима пројекта “Грађевине кроз време”, али и колегама на разумевању. ” Највећу захвалност дугујем одељењима I/3, I/5, II/1, II/3, III/5, наравно и III/1 које није имало историју ове школске године, али који су дали свој допринос у прављењу ових макета. Посебну захвалност дугујем и професорима праксе Савић Александру и Ивани који су са машинцима радили неке пројекте и велику и безграничну захвалност дугујем и Миљани Милојевић и Ненаду Шелићу који су нам помогли да све ово реализујемо успешно”, истакла је проф. Славица Милутиновић.

Сојенице, Иштарина капија, српске куће, Тријумфална капија у Паризу, Ајфелов торањ, Миланска катедрала, катедрала Дуомо у Фиренци, Мост уздаха у Венецији, макете манастира Студеница и храма Светог Саве, средњевековне тврђаве и замка, Колосеума, Ерехтеома, неке су од макета светских грађевина које су изложене у Конференцијској сали Средње школе Варварин.

Изложбу је посетила и помоћница председнице општине Варварин Марија Брајовић, а ученици који су учествовали на пројекту истакли су да је сам пројекат за њих био веома интересантан и права прилика да се кроз рад на овим макетама упознају са неким историјским детаљима које раније нису знали.

2.8 4 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x