Наша позната глумица провела неколико дана у “Меркуру”

Једна од најеминентнијих и највољенијих домаћих позоришних и филмских ТВ глумица, Душанка Стојановић Гилд, провела је неколико дана у СБ “Меркур” уживајући у садржајима Спа центра “Римски Извор”.

“Овај wеллнесс центар који Врњачка Бања има је један од најстаријих, а да то многи ни незнају. Та мода са спа центрима од скоро је јако популистичка, а у ствари су све културе старе цивилизације од Египта и старих Грка уз помоћ термоминералних вода одржавале вечну младост“, рекла нам је Душанка.

За Врњачку Бању вежу је лепе успомене још од дана најранијег детињства, обзиром да је део њене породице између два рата дошао да живи управо у Бању. Душанка је са нама поделила и места која су јој овде омиљена.

“Осећај безбрижности у Врњачкој Бањи, речица и стаза која је само наизглед безгранична. Одлазак у стару цркву је сваки пут фантастичан, посебно зато што пут води преко сцене где се и одржавају биоскопске пројекције. Дивна је и шума која се пружа изнад пијаце као и сама пијаца коју обожавам. Волим те силне мостиће који повезују повезују две стране бање. Људи су јако пријатни. Увек купим неку књигу на штандовима који се налазе на шеталишту. Бања ме увек инспирише да се барем једне лоше навике ослободим или макар да стекнем неку нову добру навику. Нешто ме иницира и тако је било одувек” каже Душанка.

Душанка је глумица коју карактерише невероватна моћ трансформације и јаке емоције када су улоге у питању. Иако је можемо гледати у бројним позоришним изведбама и телевизијским остварењима, публика је највише памти по улогама у серијама. Позориште је ипак код ње најактуелнује.

“У октобру ме чека рад на представи Данила Киша под називом “Електра” и обзиром да никада професионално нисам радила антику, том жанру се сада јако радујем. Имам велики репертоар који је углавном драмски, комедија као да ме мимоилази, али на неке ствари напросто не можемо да утичемо.”

Њени планови за будућност имају везе са Врњачком Бањом. “Женске улоге су намењене или да буду мајке главног јунака, или девојке главног јунака. Филм о женама, правим женама, са њиховим емотивним, менталним, психолошким и свим другим стањима, о стасавању жене у неком пуном смислу те речи, ми тај сценарио још увек немамо – тако да сам га ја написала”, рекла нам је Душанка. “Ишла сам у Филмски центар ове године и надам се да ће се та прича реализовати иако са филмом то иде врло споро – ја се надам да ће управо овде у Врњачкој Бањи, на Фестивалу филмског сценарија, бити приказан тај филм који се зове “Три сестре из Призренске 9″ и има деветнаест јако раскошник, да кажем масних, сочних женских улога”, изјавила нам је шармантна глумица.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x