ОШ “Бане Миленковић” у Новом Селу ове године обележава велики јубилеј, 126 година рада и постојања

Основна школа “Бане Миленковић” у Новом Селу једна је од најстаријих школа у врњачкој општини. Ове године свој јубилеј 126 година рада и постојања обележава у посебним условима, због поштовања епидемиолошких мера и присуства корона вируса.

У оквиру матичне школе налази се и издвојено одељење школе у Рсовцима које од првог до четвртог разреда броји 5 ученика. Укупно у матичној школи наставу похађа 288 ученика, а свакодневна настава за ниже разреде организована је по сменама.

“За старије разреде настава је подељена у групе тако да група А долази понедељком, средом и петком, група Б долази уторком и четвртком, а групе се смењују седмично. У нашој школи се обавезно примењују све прописане превентивне мере па је у односу на број ученика повољна епидемиолошка слика. У школи је и 39 запослених од којих је 28 наставно особље”, наводи директорка ове образовне установе Снежана Шпировић.

Она подсећа да од самог почетка школске године није било много ученика у изолацији, у једном периоду било је 27 ученика, углавном оних који су били у контакту са лицима позитивним на COVID-19, петоро ученика било је позитивно, док међу запосленима није било заражених.

Основна школа “Бане Миленковић” била је 2015. године једна од 10 најбољих основних школа у Србији, а успех је признат и од стране Министарства због бројних ваннаставних активности. Ове године пандемија COVID-19 преполовила је планиране активности, а у првом реду није било прославе школске славе “Свети Сава”.

Ученицима првог разреда приређено је мало изненађење, уз помоћ удружења “Новоселац” и учитељице у пензији Вукице Тодоровић где је првацима одржано предавање о лику и делу Светога Саве.

“Створени су адекватни услови за једносменску наставу у четири постојеће учионице. Конкурисали смо ове године код Министарства просвете, науке и технолошког развоја за грејање јер је овај пројекат од велике важности,па се надамо да ћемо у овој години и овај посао успешно реализовати.Захваљујући великој подршци и помоћи приватних предузетника у Новом Селу,ево већ 13 година издајемо школску новину “Ђачко срце” где једном годишње објављујемо ликовне и литерарне радове наших ученика. Надамо се да ће тако и даље бити, да ће нас корона вирус напустити и да ћемо се вратити нормалним условима рада и живота”, каже на крају директорка ОШ “Бане Миленковић” у Новом Селу Снежана Шпировић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x