Отворена изложба уметничких фотографија “Србија која нестаје”

У Малој сали Општинске библиотеке Варварин отворена је изложба уметничких фотографија “Србија која нестаје”, аутора Слободана Симића. Отварајући изложбу, директор библиотеке Горан Ћеличанин поручио је да је Симић заслужио и част и поштовање својим радом и подсетио да је Симић недавно добио круну за свој рад, још једно признање у низу, Златну значку Културно просветне заједнице Србије, што је и био мотив за одржавање ове изложбе у Варварину.

“Ред је да Варварин види кога има у својим редовима, а није мала ствар да Варварин има таквог човека, носиоца Златне значке КПЗ-а”, истакао је Ћеличанин.

Обраћајући се присутнима, Симић је поручио да је идеја о изложби “Србија која нестаје” настала у селу Лабуково које се налази на тромеђи општина Сврљиг, Сокобања и Александровац. “Село које је пре седамдесетак година имало непуних 1.000 становника, школу, пошту, продавнице, школски стан и три чесме, сад је остало на 84-оро становника, а најмлађи становник има 74 године и остале су три чесме”, рекао је Симић додавши да му је зато дошла идеја да направи колекцију фотографија на тему “Србија која нестаје”.

Симић се фотографијом бави од 80-их година XX века и учесник је 120 изложби у земљи и иностранству. До сада је освојио више 76 награда, кандидат за мајстора фотографије постао је 2009. године, учесник је и три фестивала од којих је један одржан 2014. у Пољској, а био је и директор фотографије на филму “Врата Србије – Мојсињска Света гора”. Поред уметничке фотографије, Слободан Симић је познат и као врхунски спортски фоторепортер, тако да многе редакције дневних листова на својим странама објављују његове фотографије са спортских дешавања.

Отварању изложбе уметничких фотографија Слободана Симића “Србија која нестаје”, поред Симићевих колега љубитеља ове уметности, присуствовао је и председник општине Варварин Војкан Павић.

Фото/видео: Мирослав Ђорђевић

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x